Αυτά τα σοκολατάκια με καρύδα και καραμελωμένη γάλα είναι πεντανόστιμα και πολύ εύκολα στην παρασκευή. Ιδανικά να προσφέρετε ως κέρασμα ή απλώς να τα πάτε!
Υλικά
- 400 γρ. καραμελωμένη γάλα (dulce de leche)
- 200 γρ. καρύδα τριμμένη (ινδοκάρυδο)
- 200 γρ. κουβερτούρα (σκούρα σοκολάτα ή γάλακτος, ανάλογα με την προτίμησή σας)
- 1 κ.γ. βούτυρο (προαιρετικά, για έξτρα απαλότητα στη σοκολάτα)
Εκτέλεση
Ανάμειξη Υλικών : Σε ένα μπολ, προσθέστε το καραμελωμένο γάλα και την τριμμένη καρύδα. Ανακατέψτε καλά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Ο συνδυασμός πρέπει να είναι αρκετά πηχτός ώστε να πλάθεται εύκολα.
Πλάσιμο Μπαλών : Πλάστε το μείγμα σε μικρές μπάλες στο μέγεθος μιας μπουκιάς. Το σημείωμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και βάλτε τις στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά, ώστε να σφίξουν.
Λιώσιμο Σοκολάτας : Σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα, λιώστε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο (αν το χρησιμοποιείτε) για έξτρα απαλή υφή. Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
Επικάλυψη : Βγάλτε τις καρυδένιες μπάλες από την κατάψυξη και βουτήξτε τις στη λιωμένη σοκολάτα, φροντίζοντας να καλυφθούν πλήρως. Το σημείο τις πάλι στο ταψί με λαδόκολλα.
Στέγνωμα : Αφήστε τα σοκολατάκια σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο για να στερεοποιήσετε η σοκολάτα.
Σερβίρισμα : Όταν η σοκολάτα στερεοποιηθεί εντελώς, τα σοκολατάκια είναι έτοιμα για σερβίρισμα!
Αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για να διατηρηθούν φρέσκα.
Ακολουθεί μια συνταγή για σοκολατάκια καρύδας με καραμελωμένη γάλα! Είναι μια εύκολη και νόστιμη επιλογή για σπιτικά γλυκάκια με λίγα υλικά.
Υλικά:
- 200 γρ. τριμμένη καρύδα
- 200 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (dulce de leche)
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (μαύρη ή γάλακτος, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
- 1 κ.σ. λάδι καρύδας (προαιρετικά, για πιο απαλή υφή στη σοκολάτα)
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε την καρύδα με το καραμελωμένο γάλα:
- Σε ένα μπολ, προσθέστε την τριμμένη καρύδα και το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα.
- Ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να σχηματίσει μια σφιχτή ζύμη. Αν η ζύμη είναι πολύ υγρή, προσθέστε λίγο ακόμα τριμμένη καρύδα.
Σχηματίστε τα σοκολατάκια:
- Πάρτε μικρές ποσότητες από τα μικρά και πλάστε τις σε μικρές μπαλίτσες ή κυλινδρικά σχήματα (όπως μπάρες).
- Το έκανε τα σοκολατάκια σε έναν δίσκο καλυμμένο με λαδόκολλα και βάλτε τα στο ψυγείο για 15-20 λεπτά να σφίξουν.
Λιώστε τη σοκολάτα:
- Σπάστε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και λιώστε τη σε μπεν μαρί (ή στο φούρνο μικροκυμάτων σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας κάθε 15-20 δευτερόλεπτα).
- Προσθέστε 1 κ.σ. λάδι καρύδας στη σοκολάτα αν θέλετε να γίνει πιο απαλή και γυαλιστερή.
Βουτήξτε τα σοκολατάκια στη σοκολάτα:
- Βγάλτε τα σοκολατάκια από το ψυγείο και βουτήξτε τα ένα-ένα στη λιωμένη σοκολάτα, καλύπτοντας τα πλήρως.
- Το σήμα τα ξανά στη λαδόκολλα και αφήστε τα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου ή βάλτε τα στο ψυγείο για πιο γρήγορο αποτέλεσμα.
Σερβίρισμα:
- Αφού στεγνώσει η σοκολάτα, τα σοκολατάκια καρύδας με καραμελωμένη γάλα είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
- Διατηρούνται στο ψυγείο και είναι ακόμα πιο νόστιμα όταν είναι κρύα.
Καλή απόλαυση!
Αρθρογράφος
Δέσποινα Μπλάτζα
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου