Η τούρτα νες καφέ είναι ένα υπέροχο γλυκό για τους λάτρεις του καφέ. Εδώ είναι μια συνταγή για να φτιάξετε μια εύκολη και νόστιμη τούρτα νες καφέ:
Υλικά:
Για το παντεσπάνι:
- 4 αυγά
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (ή 1 κουταλάκι του γλυκού)
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο (προαιρετικά, για πιο σοκολατένια γεύση)
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 100 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
- 1 φλιτζάνι ζεστό νερό ή καφέ νες (αν θέλουμε πιο έντονη γεύση καφέ)
Για τη κρέμα:
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος (με τουλάχιστον 35% λιπαρά)
- 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη (ανάλογα με την προτίμησή σας)
- 2 κουταλιές της σούπας καφέ νες (ή 1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε 2 κουταλιές νερό)
- 100 γρ. σοκολάτα (προαιρετικά, για πιο σοκολατένια γεύση)
- 1 κουταλάκι βανίλια
Για το σιρόπι:
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1-2 κουταλιές της σούπας καφέ νες
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Φτιάξτε το παντεσπάνι
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώστε μια φόρμα για το κέικ (ή χρησιμοποιήστε αντικολλητικό χαρτί).
- Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ για περίπου 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
- Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο (αν χρησιμοποιείτε). Προσθέστε το στα αυγά και ανακατέψτε με σπάτουλα.
- Ρίξτε το λιωμένο βούτυρο και το ζεστό καφέ ή νερό. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
- Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα που θα βάλετε στο κέντρο του κέικ.
- Αφήστε το κέικ να κρυώσει και το χωρίζετε σε δύο ή τρία στρώματα, ανάλογα με το πόσο παχύ θέλετε την τούρτα σας.
Βήμα 2: Φτιάξτε τη κρέμα
- Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Διαλύστε τον καφέ νες σε λίγο ζεστό νερό και προσθέστε τον στη σαντιγί. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και λιωμένη σοκολάτα για να δώσετε πιο πλούσια γεύση.
- Ανακατέψτε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Βήμα 3: Ετοιμάστε το σιρόπι
- Σε ένα κατσαρολάκι, βράστε το νερό με τη ζάχαρη και τον καφέ νες μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να διαλυθεί ο καφές. Αφήστε να κρυώσει λίγο.
Βήμα 4: Συναρμολόγηση της τούρτας
- Τοποθετήστε το πρώτο στρώμα του παντεσπανιού σε μια πιατέλα.
- Αλείψτε το με το σιρόπι καφέ.
- Προσθέστε μια γενναιόδωρη ποσότητα από την κρέμα και απλώστε ομοιόμορφα.
- Επαναλάβετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα στρώματα του παντεσπανιού και της κρέμας.
- Διακοσμήστε την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα και αν θέλετε, ρίξτε λίγο κακάο ή τριμμένη σοκολάτα από πάνω.
Tips:
- Αν θέλετε την τούρτα πιο αφράτη, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μπέικιν πάουντερ στο μείγμα του παντεσπανιού.
- Μπορείτε να προσθέσετε και καραμέλα ή φρούτα για extra γεύση.
Απολαύστε την τούρτα νες καφέ με μια κούπα ζεστό καφέ ή τσάι!
Αρθρογράφος
Δέσποινα Μπλάτζα
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου