Τούρτα νες καφέ








 Η τούρτα νες καφέ είναι ένα υπέροχο γλυκό για τους λάτρεις του καφέ. Εδώ είναι μια συνταγή για να φτιάξετε μια εύκολη και νόστιμη τούρτα νες καφέ:

Υλικά:

Για το παντεσπάνι:

  • 4 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (ή 1 κουταλάκι του γλυκού)
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο (προαιρετικά, για πιο σοκολατένια γεύση)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 100 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό ή καφέ νες (αν θέλουμε πιο έντονη γεύση καφέ)

Για τη κρέμα:

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος (με τουλάχιστον 35% λιπαρά)
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη (ανάλογα με την προτίμησή σας)
  • 2 κουταλιές της σούπας καφέ νες (ή 1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε 2 κουταλιές νερό)
  • 100 γρ. σοκολάτα (προαιρετικά, για πιο σοκολατένια γεύση)
  • 1 κουταλάκι βανίλια

Για το σιρόπι:

  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1-2 κουταλιές της σούπας καφέ νες

Εκτέλεση:

Βήμα 1: Φτιάξτε το παντεσπάνι

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώστε μια φόρμα για το κέικ (ή χρησιμοποιήστε αντικολλητικό χαρτί).
  2. Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ για περίπου 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο (αν χρησιμοποιείτε). Προσθέστε το στα αυγά και ανακατέψτε με σπάτουλα.
  4. Ρίξτε το λιωμένο βούτυρο και το ζεστό καφέ ή νερό. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  5. Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα που θα βάλετε στο κέντρο του κέικ.
  6. Αφήστε το κέικ να κρυώσει και το χωρίζετε σε δύο ή τρία στρώματα, ανάλογα με το πόσο παχύ θέλετε την τούρτα σας.

Βήμα 2: Φτιάξτε τη κρέμα

  1. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να γίνει σαντιγί.
  2. Διαλύστε τον καφέ νες σε λίγο ζεστό νερό και προσθέστε τον στη σαντιγί. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και λιωμένη σοκολάτα για να δώσετε πιο πλούσια γεύση.
  3. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Βήμα 3: Ετοιμάστε το σιρόπι

  1. Σε ένα κατσαρολάκι, βράστε το νερό με τη ζάχαρη και τον καφέ νες μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να διαλυθεί ο καφές. Αφήστε να κρυώσει λίγο.

Βήμα 4: Συναρμολόγηση της τούρτας

  1. Τοποθετήστε το πρώτο στρώμα του παντεσπανιού σε μια πιατέλα.
  2. Αλείψτε το με το σιρόπι καφέ.
  3. Προσθέστε μια γενναιόδωρη ποσότητα από την κρέμα και απλώστε ομοιόμορφα.
  4. Επαναλάβετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα στρώματα του παντεσπανιού και της κρέμας.
  5. Διακοσμήστε την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα και αν θέλετε, ρίξτε λίγο κακάο ή τριμμένη σοκολάτα από πάνω.

Tips:

  • Αν θέλετε την τούρτα πιο αφράτη, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μπέικιν πάουντερ στο μείγμα του παντεσπανιού.
  • Μπορείτε να προσθέσετε και καραμέλα ή φρούτα για extra γεύση.

Απολαύστε την τούρτα νες καφέ με μια κούπα ζεστό καφέ ή τσάι!


Αρθρογράφος 

Δέσποινα Μπλάτζα


ΠΗΓΗ

Σχόλια