Κρύσταλλοι και τσάκρα: Το κέντρο της Κεφαλής

Στο τέλος του ενεργειακού ταξιδιού βρίσκεται το κέντρο του κεφαλιού, ο χιλιοπέταλος λωτός (Sahasrara). Λέγεται πως αυτό το σημείο είναι σαν ένα υπέροχο, πολύχρωμο λουλούδι με 20 στρώματα από πέταλα, με χρυσό περικάρπιο και ευωδιά που κανείς θνητός δεν έχει ποτέ μυρίσει σε άλλο λουλούδι. Όποιος καταφέρει να αγγίξει αυτό το κέντρο
πνευματικά και ενεργειακά, μεταμορφώνεται σε ένα ον που πλέον έχει αποκοπεί από τις αυταπάτες και καταλαβαίνει πως όλα είναι ένα, και από αυτό το ένα δημιουργούνται και πηγάζουν όλα.

   Λεπτεπίλεπτο ενεργειακά, αυτό το τσάκρα ανταποκρίνεται στην καθαρή συνειδητότητα και την ύπαρξη χωρίς όρια, την άρρηκτη επαφή με το Πνεύμα, ενώ σε παλαιότερες κείμενα (Sat Cakra Nirupana) αναφέρεται πως όποιος ξεκλειδώσει το Σαχασράρα, θα μπορεί να πραγματοποιήσει όσα ο ίδιος θέλει.Επιπρόσθετα, φαίνεται πως στο κεφάλι φαίνεται να υπάρχουν και άλλα, μικρότερα, τσάκρα που να ενισχύουν την ενέργεια του Σαχασράρα (στα αυτιά, στα πλαϊνά του κεφαλιού, στο πίσω μέρος, και αλλού).

   Μιας και αυτό το κέντρο είναι δέκτης πνευματικών δονήσεων, οι κρύσταλλοι που του αντιστοιχούν έχουν συνήθως λευκό χρώμα, το οποίο και εκπέμπει όλο το χρωματικό φάσμα και αντιπροσωπεύει την καθαρότητα της ύπαρξης. Έτσι, για το τσάκρα του κεφαλιού, προτιμήστε τους εξής λίθους:

*Λευκός Χαλαζίας: Ο υπέρτατος θεραπευτής, ο κρύσταλλος που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει και να διοχετεύει υψηλά ποσοστά ενέργειας. Ένας πολυσχιδής λίθος, ο Λευκός Χαλαζίας ταιριάζει στην δονητική ταυτότητα του 7ου τσάκρα, και για αυτό είναι από τους πλέον καλύτερους κρυστάλλους για αυτό το σημείο. Θα γεμίσει όλο το ενεργειακό μας σύστημα με υψηλής ποιότητας κραδασμούς και θα βοηθήσει να ξεμπλοκάρει όποιο σημείο έχει λιμνάσει.



Σελενίτης 
*Σελενίτης: Το συμπαγές λευκό του τον καθιστά ιδανικό για διατάξεις όπου κάποιος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στα ανώτερα πεδία, και έρχεται ξανά σε επαφή μαζί τους. Επίσης είναι κατάλληλος
για να φέρουμε πιο αργά το πνευματικό φως εντός μας, σε σχέση με τον Χαλαζία. Βοηθά να υπάρξει γενικότερη νοητική γαλήνη.






*Λευκός Ασβεστίτης (Καλσίτης): Πολλαπλασιαστικός, με έντονη δόνηση, ο Λευκός Ασβεστίτης είναι καλό να τοποθετείται στο τσάκρα της κεφαλής όταν θέλουμε να τονώσουμε αυτό το τσάκρα και γενικά όταν έχουμε εξίσου δυνατούς, ενεργειακά, κρυστάλλους και στα άλλα τσάκρα. Είναι κατάλληλος για διατάξεις υλοποίησης. 

Φενακίτης

*Φενακίτης (Phenacite) : Ιδιαίτερος κρύσταλλος, του οποίου η ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί
σε διαλογισμούς αλλά και γενικά όταν θέλουμε να τονώσουμε τη διαίσθηση και την πνευματικότητα. Είναι ο κρύσταλλος που ενεργοποιεί πιο ολιστικά το κέντρο του κεφαλιού, ειδικά όταν έχει προηγηθεί αυθεντική πνευματική εργασία.



*Αποφυλλίτης: Βοηθά να αντιληφθούμε πνευματικές ιδέες, και με τους ανάλογους λίθους να τον συνοδεύουν, ενισχύει τη γείωση τους στην καθημερινότητα μας. Δίνει νοητική καθαρότητα και αποφασιστικότητα.


Σχόλια