- Μερίδες: για περίπου 50 κουλουράκια
- Χρόνος προετοιμασίας: 20'
- Χρόνος μαγειρέματος: 30'
- Έτοιμο σε: 50'
Υλικά
- 940γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 460γρ. ζάχαρη
- 1 βανιλίνη
- 70γρ. σουσάμι
- 2 ξυλάκια κανέλας
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 20γρ. αμμωνία
- 250ml χυμό πορτοκαλιού
- 200ml ελαιόλαδο
- 260ml νερό
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το νερό με τα ξύλα κανέλας για 3 με 4 λεπτά, για να αρωματιστεί. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ βάζετε το αρωματισμένο κρύο νερό, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύετε.
Βήμα 3
Ρίχνετε το αλεύρι σιγά - σιγά και ζυμώνετε με τα χέρια (ή στο μίξερ με το φτερό) μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Η ζύμη δεν θέλει πολύ πλάσιμο, πρέπει να είναι σχετικά μαλακή.
Βήμα 4
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Βήμα 5
Πλάθετε τα κουλουράκια σε σχήμα της επιλογής σας και τα αραδιάζετε στο ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λεπτά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου