Κυπριακό σουβλάκι


  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15'
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20'
  • Έτοιμο σε: 35'





Υλικά

  • 8 καλαμάκια σουβλάκι κοτοπουλο Νιτσιάκος χειροποίητα (125-150γρ. το κάθε σουβλάκι)
  • 4 κυπριακές πίτες
  • 1 ντομάτα μεγάλη ώριμη, ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • χυμό απο 1 λεμόνι
  • γιαούρτι στραγγιστό
  • καυτερές πιπερίτσες τουρσί
  • μερικά ντοματίνια
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Περιχύνετε τα σουβλάκια με λίγο λάδι, τα αλατίζετε και τα ψήνετε στα κάρβουνα, σε σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι.

Βήμα 2

Όσο ψήνονται τα σουβλάκια ετοιμάζετε τα συνοδευτικά τους. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και τον βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη ντομάτα, αλάτι, χυμό λεμόνι και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Μόλις τα σουβλάκια είναι έτοιμα ψήνετε και τις πίτες. Ύστερα, τις ανοίγετε απο τη μία άκρη και τις γεμιζετε με τα ψημένα σουβλάκια, τη σαλάτα που ετοιμάσατε και λίγο γιαούρτι. Σερβίρετε το κυπριακο σουβλάκι με 1-2 πιπερίτσες τουρσί καυτερές και ντοματίνια.

Σχόλια