Μια πολύ νόστιμη, λίγο διαφορετική σάλτσα, με το πιο διάσημο και ξεχωριστό, ελληνικό τυρί, τη φέτα.
Μπορεί να συνοδέψει πάρα πολλά φαγητά, από κοφτά ζυμαρικά και μακαρόνια, μέχρι βραστά λαχανικά ή σαλάτες, κι από ψητά κρέατα και πουλερικά, μέχρι κιμάδες.
Υλικά
• 150 γραμ. φέτα
• 100 γραμ. γάλα ή γιαούρτι
• 1 - 2 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
• 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• λίγο δεντρολίβανο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το μισό γάλα ή το γιαούρτι και όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το γάλα ή το γιαούρτι που μας έμεινε, λίγο - λίγο, μέχρι η σάλτσα να αποκτήσει την πυκνότητα και την υφή που θέλουμε.
Συνοδεύει τέλεια, μπιφτέκια, κεφτεδάκια, λαχανικά ψητά, πατάτες και κολοκυθάκια τηγανιτά.
-- Εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε κρέμα γάλακτος, αντί για γάλα ή γιαούρτι και μοσχοκάρυδο αντί για δεντρολίβανο και να έχουμε μια σάλτσα με εντελώς διαφορετική γεύση.
πηγη
Μπορεί να συνοδέψει πάρα πολλά φαγητά, από κοφτά ζυμαρικά και μακαρόνια, μέχρι βραστά λαχανικά ή σαλάτες, κι από ψητά κρέατα και πουλερικά, μέχρι κιμάδες.
Σάλτσα τυριού με φέτα
Υλικά
• 150 γραμ. φέτα
• 100 γραμ. γάλα ή γιαούρτι
• 1 - 2 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
• 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• λίγο δεντρολίβανο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το μισό γάλα ή το γιαούρτι και όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το γάλα ή το γιαούρτι που μας έμεινε, λίγο - λίγο, μέχρι η σάλτσα να αποκτήσει την πυκνότητα και την υφή που θέλουμε.
Συνοδεύει τέλεια, μπιφτέκια, κεφτεδάκια, λαχανικά ψητά, πατάτες και κολοκυθάκια τηγανιτά.
-- Εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε κρέμα γάλακτος, αντί για γάλα ή γιαούρτι και μοσχοκάρυδο αντί για δεντρολίβανο και να έχουμε μια σάλτσα με εντελώς διαφορετική γεύση.
πηγη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου