Έκτο Masterbike MTB OPEN Race στο Αφράτι

Το έκτο Masterbike MTB OPEN Race θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Απριλίου στο Αφράτι. 
Με απόλυτη επιτυχία και συμμετοχές που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και άγγιξαν τις 415, πραγματοποιήθηκε πέρυσι, το 5ο Masterbike mtb open race 2015, στην περιοχή του Αφρατίου.

Φέτος πάμε ακόμα πιο Δυνατά, για το 6o Masterbike mtb open race, αυτή την Κυριακή, 3 Απριλίου!!! 

Πρόκειται για λαϊκό αγώνα ορεινής ποδηλασίας που διοργανώνεται από τον Νέο Ποδηλατικό Όμιλο Χαλκίδας με την συνεργασία του Masterbike και την υποστήριξη της ΔΟΑΠΠΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ και του Περιβαλλοντολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αφρατίου την Κυριακή 3/4/2016.

Ο Αγώνας αποτελείται από δύο διαδρομές την μεγάλη που είναι λίγο πιο εύκολη από την τελευταία φορά, απόστασης 34 χιλιομέτρων και 1.080 θετικών υψομετρικών μέτρων η οποία έχει πολύ μεγάλο οδηγικό και φυσικό ενδιαφέρον και περιλαμβάνει όλους τους τύπους εδάφους μαλακό χώμα , πατημένους χωματόδρομους , rock garden !! κ.α. είναι παρόμοια με του τρίτου αγώνα και πάνω από το 60% της διαδρομής είναι μονοπάτια .

Η μικρή είναι 20 χιλιόμετρα και 630 υψομετρικά , έχει αρκετα κοινά σημεία με την μεγάλη , είναι ίδια με του 3ου αγώνα αλλά έχει προστεθεί το τελευταίο πολύ ωραίο κομμάτι και έχουν μειωθεί λίγο τα υψομετρικά για να διασκεδάσουν και οι φίλοι μας που δεν είναι προπονημένοι για να κάνουν την μεγάλη διαδρομή η ξεκινούν τώρα την ορεινή ποδηλασία .

Οι διαδρομές είναι σχεδιασμένες από ανθρώπους με πολλά χρόνια εμπειρίας στο βουνό και θα αποζημιώσουν τους φίλους του ΜΤΒ χωρίς να έχουν επικίνδυνα σημεία , αλλά ταυτόχρονα θα βοηθήσουν και τους αθλητές να βελτιώσουν την τεχνική τους κατάρτιση. Θα υπάρχει υδροδοσία στο 19 χλμ της μεγάλης διαδρομής και στο 12 χλμ της μικρής.

Η εκκίνηση είναι στην γνωστή περιοχή των παλιών Ιταλικών Ορυχείων στο Λευκό Αφρατίου, η γραμματεία θα είναι ανοικτή από τις 08:30 έως 10:30 το πρωί της Κυριακής για την παραλαβή των αριθμών και την πληρωμή της συμμετοχής των 15 ευρώ.

Με την συμμετοχή οι αθλητές εκτός από νερά , μπανάνες , gel , μπάρες , θα παίρνουν και ένα κουπόνι για να λάβουν τρία (3) σουβλάκια μετά τον τερματισμό από την ψησταριά που θα λειτουργεί στον χώρο της εκκίνησης και στην οποία θα μπορούν να κάτσουν οι συνοδοί και οι οικογένειες των αθλητών κατά την διάρκεια αλλά και μετά την λήξη του αγώνα ώστε να γίνει μια οικογενειακή γιορτή του ποδηλάτου.!!!!! Πρόθεση μας είναι εσείς και οι οικογένειες σας να απολαύσετε εκτός από την διοργάνωση ενός από τους πιο ωραίους αγώνες ορεινής ποδηλασίας και μια όμορφη κυριακάτικη βόλτα στη φύση!

Οι κατηγορίες είναι οι εξής:

Στην διαδρομή των 34 χλμ.

• Α1 Έως 29 ετών
• Α2 30-39 ετών
• Α3 40-49 ετών
• Α4 50+ ετών
• Γ γυναικών
• Fun (20 χλμ)
• Ε ηλεκτρικών ποδηλάτων στην διαδρομή των 20 χλμ

Για να μετρήσει μία κατηγορία θα πρέπει να έχει τουλάχιστον έξι συμμετοχές διαφορετικά ενσωματώνετε στην προηγούμενη κατηγορία. H μικρή διαδρομή ( Fun ) των 20 χλμ θα έχει μία κατηγορία ανεξαρτήτως ηλικίας. Μπορούν να συμμετέχουν όποιοι θέλουν στην Fun κατηγορία αλλά δεν θα βραβευτούν αθλητές που έχουν δελτίο η γενικά μεγάλη εμπειρία αγώνων . Θέλουμε η κατηγορία να είναι για ανθρώπους που τώρα ξεκινούν στο βουνό η δεν έχουν τον χρόνο για περισσότερη προπόνηση. Όλοι οι αθλητές θα πάρουν μετάλλιο τερματισμού και οι τρεις πρώτοι κύπελλο.

Οι αθλητές θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή το βράδυ 1/4/2016 , ώστε να προλάβουμε να ετοιμαστούμε .

Η πρόσβαση στην εκκίνηση του αγώνα είναι εύκολη. Μετά την μεγάλη γέφυρα στο φανάρι πάμε απέναντι , μετά τις Καμάρες πριν το φανάρι λοξός δεξιά , και στην επόμενη διασταύρωση δεξιά προς Αφράτι , Δ.Ο.Υ ΚΑΙ Δ.Ε.Η σε 6 χιλιόμετρα περνάμε την γέφυρα του ποταμού Λήλα και κάνουμε αμέσως αριστερά στο χωματόδρομο που μας οδηγεί στην εκκίνηση , θα υπάρχουν και πινακίδες του αγώνα . Ο οργανωτής μπορεί να αλλάξει την διαδρομή η την διάρκεια εάν συντρέχουν λόγοι ασφαλείας. Ο χώρος της εκκίνησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν έκθεση ποδηλάτων και προϊόντων από τις εταιρείες που ενδιαφέρονται να προβληθούν σε μία από τις μεγαλύτερες ποδηλατικές διοργανώσεις στην Ελλάδα κατόπιν επικοινωνίας με τους οργανωτές.

Τηλ. επικοινωνίας Master bike store 222130 4444

Γιάννης Κιοσσές 6944445833 και Δημήτρης Δαφνής 6944181860.



πηγη

Σχόλια