22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Η Καλαμάτα, πόλη του χορού, θα υποδεχτεί για ακόμη μία χρονιά μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις διεθνώς αναφορικά με τον χορό. Ο λόγος, φυσικά, για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.
Η κορυφαία δραστηριότητα του Διεθνούς Κέντρου Χορού της πόλης που κλείνει αισίως τα 22 χρόνια παρουσίας της στα ελληνικά χορευτικά δρώμενα, θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 26 Ιουλίου 2016.
Η παρουσίαση του Φεστιβάλ θα γίνει όπως κάθε χρόνο στην Αθήνα με πιθανή ημερομηνία την 6η Ιουνίου, ενώ στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στην πόλη μας την 1η Ιουλίου στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ο χρόνος διάρκειάς του επιστρέφει στα αρχικά δεδομένα, αφού η φετινή διάρκεια του Φεστιβάλ θα είναι 12 ημέρες. Σημαντικές, επίσης, θα είναι για ακόμη μία χρονιά οι παράλληλες εκδηλώσεις, οι οποίες θα έχουν ελεύθερη είσοδο.
Λίγα λόγια για την ιστορία του Φεστιβάλ
Ιδρύθηκε  το έτος 1995 με αντικείμενο και στόχο την προώθηση της χορευτικής τέχνης και με άξονες την έρευνα, την εκπαίδευση και την καλλιτεχνική δράση και παραγωγή. Στα είκοσι δύο χρόνια παρουσίας του στα ελληνικά χορευτικά πράγματα κατάφερε να κερδίσει τη δική του ξεχωριστή θέση και αναγνώριση στη γεωγραφία των φεστιβάλ του μεσογειακού νότου, στήνοντας γέφυρες με την παγκόσμια χορογραφική δημιουργία.
Αναπόσπαστο και σημαντικό κομμάτι του Φεστιβάλ αποτελούν οι παράλληλες εκδηλώσεις, τα εκπαιδευτικά σεμινάρια χορού, τα εργαστήρια και οι διαλέξεις που απευθύνονται σε σπουδαστές και επαγγελματίες του χώρου, αλλά και σε όλους όσους επιθυμούν να έρθουν πιο κοντά με αυτήν την μορφή τέχνης, ενώ στις παράλληλες δραστηριότητες του Φεστιβάλ συμπεριλαμβάνονται οι εκδόσεις και οι παραγωγές video dance.

Σχόλια