Παγωτό Μαστίχα Χίου

Υλικά

•    1 κουτί σαντιγύ φυτική (ερμόλ)
•    1 μικρή κρέμα γάλακτος
•    1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
•    ¼ κουτ. γλυκού μαστίχα Χίου (σκόνη)
•    1 βανίλια

Εκτέλεση
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ μας παγωμένο νερό και το αφήνουμε 5΄ να παγώσει ο κάδος. (Μπορούμε να βάλουμε και τον κάδο στην κατάψυξη εάν χωράει.)
Στη συνέχεια χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί, σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ για 10' και κατόπιν βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 60'.
Παγωτό Μαστίχα Χίου - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Παγωτό Μαστίχα Χίου - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Έπειτα το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε πάλι, για 5' και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για 60'.
Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά τη διαδικασία του χτυπήματος και στη συνέχεια το βάζουμε πάλι στην κατάψυξη.
Αφού το παγώνουμε για 6 - 7 ώρες, είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.

Το σερβίρουμε με γλυκό και σιρόπι βύσσινο ή φράουλα.

πηγη

Σχόλια