Belly dance – O χορός ενάντια στην οστεοπόρωση!

Ο χορός της κοιλιάς, ή αλλιώς το Belly dance, είναι μία πολύ ασφαλής και πολύ επωφελής μορφή άσκησης, και γι’ αυτό είναι κατάλληλη για κάθε ηλικία.
Κάθε είδος belly dance προσφέρει τεράστια πλεονεκτήματα στο σώμα μας. Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του χορού αυτού είναι η πρόληψη της οστεοπόρωσης.
Επειδή οι χορευτές belly dance βρίσκονται σχεδόν συνέχεια πάνω σε λυγισμένα γόνατα, στηρίζουν όλο το βάρος του σώματός τους στον σκελετό τους, με αποτέλεσμα την ενδυνάμωσή του. Επιπλέον, καθώς οι περισσότερες κινήσεις συμπεριλαμβάνουν απομονώσεις σε κάποια μέρη του σώματος βελτιώνεται η ευελιξία του κορμού.
Τα πόδια και οι μύες της μέσης δυναμώνονται από τις κινήσεις των γοφών. Ο χορός με πέπλο βοηθά στην ενδυνάμωση του επάνω μέρους του σώματος, των χεριών και των ώμων.
Τα κύμβαλα δαχτύλων εξασκούν τα δάχτυλα στο να κινούνται ανεξάρτητα από το υπόλοιπο σώμα και δυναμώνουν τα χέρια.
‘Eρευνα που διεξάχθηκε για τα αποτελέσματα που έχει το belly dance σε γυναίκες με προβλήματα εμμηνόρροιας έδειξε ότι ο κύκλος τους έγινε πιο σταθερός, πιο ανώδυνος, αλλά επίσης ένιωσαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για την σεξουαλικότητά τους και για το σώμα τους.
the dance club-the mall of dance-belly dancing-oriental

Σχόλια