Αυγοφέτες τηγανιτές

Υλικά

•    4 - 6 φέτες ψωμί
•    2 αυγά χωριάτικα ή βιολογικά (αν βρείτε)
•    2 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο
•    αλάτι - φρεσκοτριμένο πιπέρι
•    ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Αυγοφέτες τηγανιτές - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αυγοφέτες τηγανιτές - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κόβουμε λεπτές φέτες ψωμιού.
Χτυπάμε με ένα πηρούνι τ᾿ αυγά, ρίχνουμε το γάλα, το αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε.
Αυγοφέτες τηγανιτές - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αυγοφέτες τηγανιτές - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Βάζουμε το λάδι σ᾿ ένα τηγάνι να ζεσταθεί, σε μέτρια φωτιά.
Όταν ζεσταθεί το λάδι, βουτάμε τις φέτες μία - μία στα χτυπημένα αυγά, να πασαλειφτούν απ᾿ όλες τις μεριές.
Αυγοφέτες τηγανιτές - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αυγοφέτες τηγανιτές - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν κι απ᾿ τις δυο πλευρές και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τρώγονται σκέτες, με λίγο αλάτι, με τυρί ή με μέλι, ενώ είναι φοβερές και με φιλέτο γαλοπούλας ή μορταδέλα.

-- Κομένες σε κομμάτια, σερβίρονται και για καναπεδάκια, σε παιδικά πάρτυ.


πηγη

Σχόλια