Υλικά
• 4 - 6 φέτες ψωμί
• 2 αυγά χωριάτικα ή βιολογικά (αν βρείτε)
• 2 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο
• αλάτι - φρεσκοτριμένο πιπέρι
• ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
• 4 - 6 φέτες ψωμί
• 2 αυγά χωριάτικα ή βιολογικά (αν βρείτε)
• 2 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο
• αλάτι - φρεσκοτριμένο πιπέρι
• ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε λεπτές φέτες ψωμιού. Χτυπάμε με ένα πηρούνι τ᾿ αυγά, ρίχνουμε το γάλα, το αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε. | |
Βάζουμε το λάδι σ᾿ ένα τηγάνι να ζεσταθεί, σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί το λάδι, βουτάμε τις φέτες μία - μία στα χτυπημένα αυγά, να πασαλειφτούν απ᾿ όλες τις μεριές. | |
Τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν κι απ᾿ τις δυο πλευρές και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τρώγονται σκέτες, με λίγο αλάτι, με τυρί ή με μέλι, ενώ είναι φοβερές και με φιλέτο γαλοπούλας ή μορταδέλα. -- Κομένες σε κομμάτια, σερβίρονται και για καναπεδάκια, σε παιδικά πάρτυ. πηγη |
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου