Υλικά
• 1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο
• 1 νεροπότηρο ξύδι
• ½ κρασοπότηρο ελαιόλαδο
• 2 κρεμμυδάκια χλωρά ψιλοκομμένα
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι ή 2 μικρά
• 1 νεροπότηρο ζεστό νερό (όχι ξεχειλιστό)
• 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
• 1 κουτ. γλυκού μέλι
• 1 κουτ. σούπας μουστάρδα υγρή
• ρίγανη ή θυμάρι
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
• 1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο
• 1 νεροπότηρο ξύδι
• ½ κρασοπότηρο ελαιόλαδο
• 2 κρεμμυδάκια χλωρά ψιλοκομμένα
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι ή 2 μικρά
• 1 νεροπότηρο ζεστό νερό (όχι ξεχειλιστό)
• 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
• 1 κουτ. γλυκού μέλι
• 1 κουτ. σούπας μουστάρδα υγρή
• ρίγανη ή θυμάρι
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Μ΄ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το συκώτι σε μπουκιές. Το βάζουμε σ' ένα μπολ, προσθέτουμε το ξύδι, το σκεπάζουμε μ' ένα καπάκι και το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 2 - 3 ώρες, ανακατεύοντάς το τουλάχιστον μία δυο φορές. Έπειτα στραγγίζουμε καλά το συκώτι, το τοποθετούμε πάνω σε τριπλό απορροφητικό χαρτί και το σκουπίζουμε. | |
Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το συκώτι, το σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές, προσθέτουμε το σκόρδο, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 2' ακόμη, μέχρι να μαραθούν. | |
Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το θυμάρι. Προσθέτουμε ένα νεροπότηρο ζεστό νερό, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, να σιγοβράσει για 15' περίπου. | |
Αφαιρούμε το καπάκι και προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μέλι, ανακατεύουμε, κι αφήνουμε να πάρει μια βράση (περίπου 2'), για να δέσει η σάλτσα του. Σερβίρουμε αμέσως. πηγη |
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου