Υλικά
• 6 αυγά χτυπημένα
• 2 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε ροδέλες
• 2 φέτες γαλοπούλα καπνιστή σε κυβάκια
• 3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μπαστούνια
• ½ φλυτζ. τσαγιού τυρί βολάκι Άνδρου τριμμένο ή ξερή μυζήθρα μαζί με κεφαλοτύρι
• 2 κουτ. σούπας βούτυρο ή φυτίνη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• ελαιόλαδο για τις πατάτες
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε, κόβουμε και τηγανίζουμε τις πατάτες.
Σ᾿ ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο ή τη φυτίνη και τηγανίζουμε τα λουκάνικα.
Τα βγάζουμε σ᾿ ένα πιάτο και στο ίδιο τηγάνι, ρίχνουμε πρώτα τις πατάτες, έπειτα ξαναβάζουμε τα λουκάνικα, τη γαλοπούλα, το τυρί, περιχύνουμε με τα χτυπημένα αυγά και αλατοπιπερώνουμε.
Όταν ροδίσουν απ᾿ τη μία πλευρά, με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου ή δίσκου ή μ᾿ ένα μεγάλο καπάκι, αναποδογυρίζουμε τη φρουτάλια και τηγανίζουμε για 3΄- 4΄ λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσει κι απ᾿ την άλλη.
Τη σερβίρουμε ζεστή.
-- Εάν θέλουμε, αντί να την τηγανίσουμε, μπορούμε να την ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε λαδωμένο ταψάκι, στους 180°C.
-- Τις φρουτάλιες στην Ανδρο, τις φτιάχνουν με ό,τι υλικό μπορείτε να φανταστείτε, κι ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Έτσι μπορεί να βάλουν: κρεμμύδια, χλωρά κουκιά, αγκινάρες, κολοκύθια και ό,τι άλλο έχουν στο ψυγείο τους. Αυτό που περιέχει πάντα μια παραδοσιακή φρουτάλια, είναι τα ντόπια λουκάνικα που φτιάχνουν, από τα δικά τους χοιρινά, που μεγαλώνουν στα σπίτια τους.
Μερίδες: 4
πηγη
• 6 αυγά χτυπημένα
• 2 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε ροδέλες
• 2 φέτες γαλοπούλα καπνιστή σε κυβάκια
• 3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μπαστούνια
• ½ φλυτζ. τσαγιού τυρί βολάκι Άνδρου τριμμένο ή ξερή μυζήθρα μαζί με κεφαλοτύρι
• 2 κουτ. σούπας βούτυρο ή φυτίνη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• ελαιόλαδο για τις πατάτες
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε, κόβουμε και τηγανίζουμε τις πατάτες.
Σ᾿ ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο ή τη φυτίνη και τηγανίζουμε τα λουκάνικα.
Τα βγάζουμε σ᾿ ένα πιάτο και στο ίδιο τηγάνι, ρίχνουμε πρώτα τις πατάτες, έπειτα ξαναβάζουμε τα λουκάνικα, τη γαλοπούλα, το τυρί, περιχύνουμε με τα χτυπημένα αυγά και αλατοπιπερώνουμε.
Όταν ροδίσουν απ᾿ τη μία πλευρά, με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου ή δίσκου ή μ᾿ ένα μεγάλο καπάκι, αναποδογυρίζουμε τη φρουτάλια και τηγανίζουμε για 3΄- 4΄ λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσει κι απ᾿ την άλλη.
Τη σερβίρουμε ζεστή.
-- Εάν θέλουμε, αντί να την τηγανίσουμε, μπορούμε να την ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε λαδωμένο ταψάκι, στους 180°C.
-- Τις φρουτάλιες στην Ανδρο, τις φτιάχνουν με ό,τι υλικό μπορείτε να φανταστείτε, κι ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Έτσι μπορεί να βάλουν: κρεμμύδια, χλωρά κουκιά, αγκινάρες, κολοκύθια και ό,τι άλλο έχουν στο ψυγείο τους. Αυτό που περιέχει πάντα μια παραδοσιακή φρουτάλια, είναι τα ντόπια λουκάνικα που φτιάχνουν, από τα δικά τους χοιρινά, που μεγαλώνουν στα σπίτια τους.
Μερίδες: 4
πηγη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου