Μετράμε αντίστροφα για την μεγάλη μέρα… Γνωρίζοντας τις διαδρομές του 1ου Ημιμαραθωνίου Άνδρου

Οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία την Κυριακή 30 Απριλίου 2017 να επιλέξουν μια διαδρομή μεταξύ των 21χλμ (Ημιμαραθώνιος) και των 8,7χλμ (Δρόμος Αφανή Ναύτη).
21km
Η διαδρομή του ημιμαραθωνίου ξεκινάει από το Κόρθι-Όρμος (είσοδος οικισμού). Είναι 100% ασφάλτινη και στα πρώτα 9 χλμ είναι ανηφορική με σημαντική κλίση σε ορισμένα σημεία. Διέρχεται απο τα χωριά Χώνες, Επισκοπειό, Παλαιόκαστρο, Κοχύλου (όπου η θέα στον ορίζοντα και στον Όρμο Κορθιού είναι μαγευτική), Έξω Βουνί, Συνετί και Λειβάδια). Θα ευχαριστηθείτε επίσης τη θέα προς όλες της κορυφογραμμές της νότιας Άνδρου αλλά και το ότι θα τρέξετε για μερικά χιλιόμετρα πάνω από το φαράγγι των Διποταμάτων. Ο τερματισμός θα είναι στην πλατεία Γηροκομείου στη Χώρα.
Σταθμοί υδροδοσίας θα υπάρχουν:
-1ος στο 3ο χλμ μεταξύ Χώνες και Επισκοπειό
-2ος στο 6ο χλμ (θα δωθούν νερό, γλυκά και ενεργειακά GEL)
-3ος στο 9ο χλμ (υψηλότερο σημείο της διαδρομής, μετά του Κοχύλου)
-4ος στο 13ο χλμ (Συνετί)
-5ος στο 17 χλμ
-6ος στον τερματισμό
Το όριο ολοκλήρωσης θα είναι 3,5 ώρες.
8km
Η διαδρομή του Αφανή Ναύτη ξεκινάει από την πλατεία Γηροκομείου όπου αμέσως μετά στα αριστερά κατεβαίνετε μερικά σκαλά για Νειμποριό (παραλία) όπου η διαδρομή είναι απόλυτα επίπεδη. Πάλι αριστερά μπαίνετε στην (ανηφορική) επαρχιακή οδό Άνδρου-Μπατσιού και μετά από μερικές εκατοντάδες μέτρα τρέχετε τον ανατολικό παράδρομο για Στενιές. Μετά από ένα χιλιόμετρο διασχίζετε ένα πανέμορφο και από τα πλουσιότερα χωριά της Ελλάδος απ’όπου κατάγονται παλιοί και συγχρονοί εφοπλιστές αλλά και πολλοί καπετάνιοι και μηχανικοί του εμπορικού ναυτικού.
Όταν βγείτε από τον πεζόδρομο, ακουλουθείτε το δρόμο δυτικά προς Αγία Φωτεινή και κατηφορίζετε προς την παραλία Γυάλια. Απο εκεί θα φτάσετε στο Νειμποριό και θα ακουλουθήσετε την ίδια πορεία για την επιστροφή σας στην πλατεία Γηροκομείου.Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 8,7 χιλιόμετρα. Θα υπάρχει σταθμός υδροδοσίας στο χωριό Στενιές.
Για τη διαδρομή αυτή δεν υπάρχει χρονικό όριο ολοκλήρωσης

Σχόλια