Υλικά
• 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
• 1 κουτί γάλα εβαπορέ
• 200 γραμ. φράουλες
• 1 βανίλια
Εκτέλεση
• 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
• 1 κουτί γάλα εβαπορέ
• 200 γραμ. φράουλες
• 1 βανίλια
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μούλτι, ελαφρά. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ μας παγωμένο νερό και το αφήνουμε 5΄ να παγώσει ο κάδος. (Μπορούμε να βάλουμε και τον κάδο στην κατάψυξη εάν χωράει). | |
Χτυπάμε τη φυτική σαντιγύ για 3΄- 4΄μέχρι να σφίξει και να κάνει κορυφές και στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια, το ζαχαρούχο και το εβαπορέ γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ για 6΄. | |
Κατόπιν βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 60΄. Έπειτα το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε πάλι για άλλα 5΄ και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλα 60'. | |
Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά τη διαδικασία του χτυπήματος, προσθέτοντας στο τέλος τις λιωμένες φράουλες και στη συνέχεια το βάζουμε στην κατάψυξη. Αφού το παγώνουμε για 6 - 7 ώρες, είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε. Το σερβίρουμε με κομμάτια φράουλας ή και σιρόπι φράουλας. πηγη |
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου