Παγωτό Φράουλα

Υλικά
    •    250 γραμ. σαντιγύ φυτική (Vegetalcrem)
    •    1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
    •    1 κουτί γάλα εβαπορέ
    •    200 γραμ. φράουλες
    •    1 βανίλια

     Εκτέλεση
    Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μούλτι, ελαφρά.
    Βάζουμε στον κάδο του μίξερ μας παγωμένο νερό και το αφήνουμε 5΄ να παγώσει ο κάδος. (Μπορούμε να βάλουμε και τον κάδο στην κατάψυξη εάν χωράει).
    Παγωτό Φράουλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
    Παγωτό Φράουλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
    Χτυπάμε τη φυτική σαντιγύ για 3΄- 4΄μέχρι να σφίξει και να κάνει κορυφές και στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια, το ζαχαρούχο και το εβαπορέ γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ για 6΄.
    Παγωτό Φράουλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
    Παγωτό Φράουλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
    Κατόπιν βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 60΄.
    Έπειτα το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε πάλι για άλλα 5΄ και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλα 60'.
    Παγωτό Φράουλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
    Παγωτό Φράουλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
    Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά τη διαδικασία του χτυπήματος, προσθέτοντας στο τέλος τις λιωμένες φράουλες και στη συνέχεια το βάζουμε στην κατάψυξη. Αφού το παγώνουμε για 6 - 7 ώρες, είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.

    Το σερβίρουμε με κομμάτια φράουλας ή και σιρόπι φράουλας.


    πηγη

    Σχόλια