Πιπεριές με κόκκινη σάλτσα και φέτα

Υλικά

•     10 πιπεριές κέρατο
•     ½ πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
•     3 - 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες περασμένες στο μούλτι
•     1 λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
•     3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
•     λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
•     180 γραμ. σκληρή φέτα σε κύβους
•     ½ κρασοπότηρο ελαιόλαδο
•     1 πρέζα ζάχαρη
•     αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Πιπεριές με κόκκινη σάλτσα και φέτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πιπεριές με κόκκινη σάλτσα και φέτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις αφήνουμε ολόκληρες, χωρίς να κόψουμε το κοτσάνι τους.
Τις τρυπάμε για να μη σκάσουν και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο ολόκληρες, όπως είναι, μαζί με το σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης, μέχρι να πάρουν χρώμα και να σκάσει λίγο, η φλούδα τους.
Πιπεριές με κόκκινη σάλτσα και φέτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πιπεριές με κόκκινη σάλτσα και φέτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σβήνουμε με τη λιωμένη ντομάτα και έπειτα προσθέτουμε, τη λιαστή ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ελάχιστο νερό. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν οι πιπεριές.

Προς το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε στο τηγάνι το μαϊντανό και τη φέτα, ανακατεύουμε απαλά, για να μη διαλυθούν οι πιπεριές και σερβίρουμε.

Τρώγεται καλύτερα αφού κρυώσει ή αν μείνει αρκετές ώρες στο ψυγείο, για να βγάλει τα αρώματά του, αλλά και ζεστό ωραιότατο είναι.

-- Αν το φτιάξουμε χωρίς φέτα, τότε έχουμε ένα πολύ ωραίο, νηστίσιμο πιάτο.




πηγη


Σχόλια