Ομελέτα με πατάτες τηγανιτές και τυριά

Υλικά

•    6 αυγά χτυπημένα
•    2 φέτες γαλοπούλα καπνιστή κομμένες σε κυβάκια
•    3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μπαστούνια
•    ½ πιπεριά ψιλοκομμένη
•    2 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι
•    2 κουτ. σούπας γκούντα
•    2 κουτ. σούπας βούτυρο ή φυτίνη
•    1 κουτ. σούπας γάλα
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    ελαιόλαδο για να τηγανίσουμε τις πατάτες

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε, κόβουμε και τηγανίζουμε τις πατάτες.
Ομελέτα με πατάτες τηγανιτές και τυριά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ομελέτα με πατάτες τηγανιτές και τυριά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σ᾿ ένα μπολ χτυπάμε τ᾿ αυγά, προσθέτουμε τα τυριά, το γάλα, τη γαλοπούλα και αλατοπιπερώνουμε.

Σ᾿ ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο ή τη φυτίνη, ρίχνουμε τις πατάτες, τις απλώνουμε και τις περιχύνουμε με τα χτυπημένα αυγά.
Ομελέτα με πατάτες τηγανιτές και τυριά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ομελέτα με πατάτες τηγανιτές και τυριά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν ροδίσουν απ᾿ τη μία πλευρά, με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου ή δίσκου ή μ᾿ ένα μεγάλο καπάκι, αναποδογυρίζουμε την ομελέτα και την τηγανίζουμε για 3΄- 4΄ λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσει κι απ᾿ την άλλη.

Τη σερβίρουμε ζεστή.

-- Εάν θέλουμε, αντί να την τηγανίσουμε, μπορούμε να την ψήσουμε στο φούρνο, σε λαδωμένο ταψάκι, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C.

Μερίδες: 4


πηγη


Σχόλια