Υλικά
• 6 αυγά χτυπημένα
• 2 φέτες γαλοπούλα καπνιστή κομμένες σε κυβάκια
• 3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μπαστούνια
• ½ πιπεριά ψιλοκομμένη
• 2 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι
• 2 κουτ. σούπας γκούντα
• 2 κουτ. σούπας βούτυρο ή φυτίνη
• 1 κουτ. σούπας γάλα
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• ελαιόλαδο για να τηγανίσουμε τις πατάτες
Εκτέλεση
• 6 αυγά χτυπημένα
• 2 φέτες γαλοπούλα καπνιστή κομμένες σε κυβάκια
• 3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μπαστούνια
• ½ πιπεριά ψιλοκομμένη
• 2 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι
• 2 κουτ. σούπας γκούντα
• 2 κουτ. σούπας βούτυρο ή φυτίνη
• 1 κουτ. σούπας γάλα
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• ελαιόλαδο για να τηγανίσουμε τις πατάτες
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε, κόβουμε και τηγανίζουμε τις πατάτες. | |
Σ᾿ ένα μπολ χτυπάμε τ᾿ αυγά, προσθέτουμε τα τυριά, το γάλα, τη γαλοπούλα και αλατοπιπερώνουμε. Σ᾿ ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο ή τη φυτίνη, ρίχνουμε τις πατάτες, τις απλώνουμε και τις περιχύνουμε με τα χτυπημένα αυγά. | |
Όταν ροδίσουν απ᾿ τη μία πλευρά, με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου ή δίσκου ή μ᾿ ένα μεγάλο καπάκι, αναποδογυρίζουμε την ομελέτα και την τηγανίζουμε για 3΄- 4΄ λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσει κι απ᾿ την άλλη. Τη σερβίρουμε ζεστή. -- Εάν θέλουμε, αντί να την τηγανίσουμε, μπορούμε να την ψήσουμε στο φούρνο, σε λαδωμένο ταψάκι, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C. Μερίδες: 4 πηγη |
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου