Γιατί να περάσεις ένα Σαββατοκύριακο του Χειμώνα στην Καλαμάτα;

Μπορεί η Καλαμάτα να θεωρείται ως επί το πλείστον ένας καλοκαιρινός προορισμός λόγω θάλασσας και παραλιών, αλλά μήπως δεν είναι μόνο έτσι τα πράγματα; Μήπως αξίζει την προσοχή του επισκέπτη και τους χειμερινούς μήνες; Εμείς νομίζουμε πως ναι.
Για να σας πείσουμε και εσάς, παρακάτω μπορούμε να δούμε γιατί η Καλαμάτα μπορεί να αποτελέσει έναν ιδανικό προορισμό και τον Χειμώνα, όπως και όλες τις εποχές του χρόνου, άλλωστε. Και σίγουρα γιατί μπορεί να περάσει κάποιος σε αυτήν το Σαββατοκύριακό του.
Ας δούμε πιο αναλυτικά γιατί… 
1. Γιατί, ειδικά αν είσαι από την Αθήνα, δεν χρειάζεται να το σκεφτείς πολύ. Παίρνεις το αμάξι και σε δύο ώρες περίπου βρίσκεσαι στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
2. Αν πάλι είσαι πιο οργανωτικός, μπορείς όχι μόνο να έχεις κλείσει το που θα μείνεις κτλ., αλλά και ποιες δραστηριότητες θα ήθελες να κάνεις μέσα σε ένα διήμερο. Με μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα βρεις σίγουρα αυτό που θέλεις.
3. Γιατί οι αποστάσεις είναι κοντινές μεταξύ τους. Μπορεί να μην χρειαστείς καν αμάξι.
4. Γιατί μέσα σε δύο μέρες μπορείς να τη γυρίσεις σχεδόν όλη με τα πόδια αλλά ακόμη και με ποδήλατο. Μπορεί να κουραστείς λίγο από το περπάτημα αλλά πως αλλιώς θα γνωρίσεις καλύτερα μια πόλη;
5. Για τις επιλογές στη διασκέδαση. Καφετέριες, μπαράκια, ταβέρνες, μεζεδοπωλεία, εστιατόρια, κλαμπ. Διαλέγεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα. Ο Χειμώνας, άλλωστε, δεν είναι εποχή για συμβιβασμούς. Η διασκέδαση γίνεται πιο στοχευμένη και εδώ προσαρμόζεται πάνω στα γούστα σου.
6. Για τους νυχτερινούς περιπάτους το βράδυ του Σαββάτου στο ιστορικό κέντρο που σφύζει από ζωή.
7. Για την τοπική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα. Δοκίμασε, γεύσου, πάρε μαζί σου.
8. Για μια επίσκεψη στη λαϊκή αγορά το πρωί του Σαββάτου. Εκεί οι παραπάνω επιλογές θα είναι όλες μπροστά σου.
9. Γιατί στην Καλαμάτα ακόμη κολυμπάμε. Ο καιρός είναι ακόμη καλός και δεν είναι λίγοι αυτοί που συνεχίζουν τα μπάνια τους.
10. Γιατί δεν θα βαρεθείς. Υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνεις μέσα σε ένα διήμερο και, μην ξεχνάς, πάντα κάτι παίζει το Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα.

Σχόλια