Μαραθόπιτα γλυκιά

Υλικά

•    1½ κιλό μυζήθρα χλωρή ή ανθότυρο ή χλωρό τυρί
•    2 νεροπότηρα μάραθο ψιλοκομμένο
•    1½ νεροπότηρο ζάχαρη
•    5 αυγά ελαφρά χτυπημένα
•    5 κουτ. σούπας κοφτές σιμιγδάλι ψιλό
•    3 κουτ. σούπας φυτίνη λιωμένη
•    1 πρέζα αλάτι ψιλό
•    ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση

Μαραθόπιτα γλυκιά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μαραθόπιτα γλυκιά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σε ένα μπωλ βάζουμε την μυζήθρα και την τρίβουμε με τα χέρια μας να γίνει ψιλά κομματάκια.
Κατόπιν ρίχνουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και έπειτα, όλα τα υπόλοιπα υλικά. 
Μαραθόπιτα γλυκιά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μαραθόπιτα γλυκιά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αδειάζουμε, σε καλά βουτυρωμένο ταψί, Ν°36 (διαμ. 36 εκ.) και το στρώνουμε με το χέρι μας.
Μαραθόπιτα γλυκιά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μαραθόπιτα γλυκιά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ψήνουμε στη προτελευταία σχάρα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 60', έως ότου ροδίσει καλά.

-- Το μείγμα πρέπει να μην κολλάει τα χέρια, αν κολλάει προσθέτουμε λίγο σιμιγδάλι.

-- Εάν μπορούμε να βρούμε αιγοπρόβειο φρέσκο, ανάλατο τυρί, γίνεται ακόμη πιο φοβερή.


-- Αν δεν μας αρέσουν οι γλυκές πίτες, μπορούμε να φτιάξουμε και αλμυρά μαραθοπιτάκια.


πηγη

Σχόλια