Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες στη γάστρα, της μαμάς






Υλικά

4-6 μερίδες
  1. 1 αρνίσιο μπούτι (κομμενο σε μερίδες ή ολοκληρο)
  2. πατάτες τόσες όσες χρειάζονται για να γεμίσει η γάστρα (κομμένες κυδωνάτες)
  3. 4-5 σκελίδες σκόρδο (περασμένες στη πρέσα)
  4. αλάτι, πιπέρι
  5. ρίγανη
  6. 3 λεμόνια (τα 2 χυμό, το 1 κομμένο στα 4)
  7. λίγο λάδι
  8. 1 ποτήρι νερό

Βήματα

  1. Πλενουμε και καθαριζουμε το αρνίσιο μπούτι (απο τυχον υπολειματα τριχών)
     
     
  2. Κανουμε με ενα μαχαίρι τρυπες σε διαφορα σημεια στο μπουτι.
     
     
  3. Σε ενα μπολ βαζουμε το σκόρδο, αλατι, πιπέρι, ριγανη και ανακατευουμε να γινει μια πάστα.
     
     
  4. Πέρνουμε λιγη απο τη παστα και τη βαζουμε στις εγκοπές που καναμε στο αρνί. Αλατοπιπεροριγανώνουμε το υπολοιπο κρέας.
     
     
  5. Βαζουμε τις πατατες στη γάστρα, βαζουμε αλατι πιπέρι ρίγανη και ανακατευουμε.
     
     
  6. Τοποθετουμε απο πανω το αρνί μας. Ριχνουμε τα κομματια απο το λεμόνι σε διαφορα σημεια της γάστρας. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, λαδι και το νερό μας. Κλεινουμε με το καπάκι τη γαστρα μας.
     
     
  7. Ψηνουμε στους 200 βαθμους για 2 περιπου ώρες. Ενδιαμεσα γυριζουμε το αρνί μας να παρει απο παντού χρώμα, κλεινοντας παντα το καπάκι.

Σχόλια