Ρεβυθοσαλάτα με τόνο

Υλικά

•    250 γραμ. ρεβύθια
•    ½ φλυτζ. τσαγιού καλαμπόκι κατεψυγμένο
•    1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
•    2 - 3 χλωρά κρεμμύδια σε ροδέλες
•    150 γραμ. τόνος στραγγισμένος
•    10 ελιές
•    1 κουτ. σούπας κάππαρη
•    ελαιόλαδο
•    χυμό από 1 λεμόνι
•    ρίγανη (αρκετή)
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση



Μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια, σε μπόλικο νερό.
Το πρωί τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε και αν θέλουμε, τα αποφλοιώνουμε.
Έπειτα τα βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό, που να τα σκεπάζει και δυο - τρία δάχτυλα ακόμη.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τα ρεβύθια για 50΄- 60΄, μέχρι να βράσουν και να μαλακώσουν.
(Ο χρόνος βρασμού και το νερό που θα προσθέσουμε, εξαρτάται απ' το πόσο βραστερά είναι τα ρεβύθια μας).
Ρεβυθοσαλάτα με τόνο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ρεβυθοσαλάτα με τόνο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Περίπου 15' πριν το τέλος, ρίχνουμε το καλαμπόκι, τ᾿ ανακατεύουμε και τ᾿ αφήνουμε να βράσουν.
Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο, το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και πετάμε το νερό.
Μεταφέρουμε τα ρεβύθια με το καλαμπόκι σε μια σαλατιέρα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

-- Μπορεί άνετα να είναι και το κυρίως πιάτο μας.

-- Για να τα αποφλοιώσουμε (ξεφλουδίσουμε), μετά το μούλιασμα, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε μαζί με μια κουταλιά αλάτι χοντρό, σε μια πετσέτα. Τα κλείνουμε μέσα στην πετσέτα και τα τρίβουμε με δύναμη, πάνω στον πάγκο της κουζίνας, ή σ᾿ ένα τραπέζι, με γρήγορες κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ξεφλουδιστούν.
Όταν τελειώσουμε, τα ρίχνουμε σε τρυπητό και τα ξεπλένουμε καλά.


πηγη

Σχόλια