Νέα σεισμική δόνηση στην Χαλκίδα το πρωί της Κυριακής 27 Φεβρουαρίου

 

Οκτώ λεπτά πριν τις 10 το πρωί της Κυριακής 27 Φεβρουαρίου 2022 σημειώθηκε ακόμα μία σεισμική δόνηση με επίκεντρο την Χαλκίδα. Η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 3.3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχε επίκεντρο 2 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Χαλκίδας.

Τριαντατέσσερις σεισμικές δονήσεις έχουν σημειωθεί τις τελευταίες 3 ημέρες (από 25 Φεβρουαρίου) στην περιοχή της Χαλκίδας με την ισχυρότερη από αυτές να είναι μεγέθους 3.6 βαθμών και να σημειώνεται τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή 27 Φεβρουαρίου και συγκεκριμένα στις 0:38.


Το εστιακό βάθος σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ήταν στα 10 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το επίκεντρο ήταν 54 χιλιόμετρα νοτιονατολικά της Αταλάντης και 56 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας.
Ο σεισμός παρά την μικρή του διάρκεια και μέγεθος έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή της Χαλκίδας προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους αν λάβει κανείς υπόψη του ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν σημειωθεί αρκετές σεισμικές δονήσεις στην ίδια περιοχή.




ΠΗΓΗ



Σχόλια