Καλαμαράκια κοκκινιστά μακαρονάδα

 









Υλικά


•    1 κιλό καλαμάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα
•    1 πακέτο (500 γρ.) μακαρόνια Νο 6
•    ½ κρασοπότηρο σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
•    2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•    1½ - 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
•    αλάτι - πιπέρι - κύμινο - κάρυ -ζάχαρη
•    1.800 γραμ. νερό βρασμένο


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, τα πλένουμε και χωρίζουμε το σώμα απ᾿ τα κεφάλια. Έπειτα ανοίγουμε το σώμα στη μέση κατά μήκος, για να τα καθαρίσουμε και να τα χωρίσουμε σε δυο κομμάτια. Τα κεφάλια και τα πλοκάμια, τα κρατάμε ολόκληρα.
Καλαμαράκια κοκκινιστά μακαρονάδα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Καλαμαράκια κοκκινιστά μακαρονάδα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Όταν γυαλίσει το κρεμμύδι, σοτάρουμε τα καλαμαράκια, κι όταν αρχίσουν να βγάζουν το νερό τους τα αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ζάχαρη,  το κύμινο, το  κάρυ και τον πελτέ.
Καλαμαράκια κοκκινιστά μακαρονάδα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Καλαμαράκια κοκκινιστά μακαρονάδα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κατόπιν ρίχνουμε περίπου 1.800 γραμμάρια νερό και αφήνουμε τα καλαμαράκια να βράσουν. Όταν μαλακώσουν ρίχνουμε τα μακαρόνια και τ' αφήνουμε να βράσουν, ανακατεύοντας τακτικά. Όταν γίνει το φαγάκι μας το αποσύρουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να σταθεί για 5' - 10' και το σερβίρουμε.


ΠΗΓΗ

Σχόλια