Υλικά
Μερίδες: 9
- Για να ετοιμάσουμε το κέικ μανταρινιού, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Χτυπάμε στο μίξερ για 6-8 λεπτά το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
- Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Κατόπιν, χαμηλώνοντας κι άλλο την ταχύτητα, ρίχνουμε εναλλάξ τον χυμό με το μείγμα του αλευριού.
- Μόλις απορροφηθεί το αλεύρι, σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ, αδειάζουμε εκεί το μείγμα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
- Βγάζουμε το κέικ μανταρινιού από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με την άχνη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου