Καλαμάρια γεμιστά

 











ΥΛΙΚΑ :

  • 2 μεγάλα καλαμάρια
  • 2 κούπες ρύζι Τ.Αμερικής
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους
  • αλάτι & πιπέρι κατά βούληση
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και κόβουμε τα πλοκάμια σε μικρά κομμάτια.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο.Ρίχνουμε το ρύζι, τα πλοκάμια, το κρεμμύδι τριμμένο (όχι λιωμένο), τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και τσιγαρίζουμε.

Βάζουμε λίγο νερό και μόλις πάρει μία βράση αποσύρουμε από τη φωτιά.

Μόλις κρυώσει προσθέτουμε το κεφαλοτύρι.

Γεμίζουμε τα καλαμάρια μας και ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση στο σκεύος μας.

Ψήνουμε στους 150° στη κάτω σχάρα του φούρνου μας γα 30΄ περίπου.


ΠΗΓΗ

Σχόλια