Συγκέντρωση σχολικών τσαντών για τα παιδιά της Ριτσώνας στο 1ο Γυμνάσιο Χαλκίδας

 







Κάθε χρόνο, προκειμένου τα παιδιά της Ριτσώνας να μπορέσουν να πάνε στο σχολείο, έχουν ανάγκη μεταξύ άλλων από μια σχολική τσάντα. Αυτό ίσως να μην αποτελεί πρόβλημα για τα υπόλοιπα παιδιά, καθώς ακόμη κι αν δεν μπορούν να αγοράσουν, επαναχρησιμοποιούν τις τσάντες των αδελφών, φίλων ή συγγενών που τους τις χαρίζουν.

Τα παιδιά της Ριτσώνας δεν έχουν αυτήν τη δυνατότητα, καθώς βρίσκονται μακριά από τη χώρα τους και το συγγενικό ή φιλικό υποστηρικτικό τους περιβάλλον, και έχουν μόνο εμάς στη Δομή, κι εσάς εκεί έξω, για να τα στηρίξουμε.

Αυτήν την στήριξη ζητάμε τώρα, που τελειώνει η σχολική χρονιά, μ’ έναν πολύ απλό τρόπο, αλλά με τόσο ουσιαστικό και βοηθητικό αποτέλεσμα.


Την σχολική τσάντα που δεν χρειάζεστε πια, και που είναι σε καλή κατάσταση, δώστε τη στα παιδιά της Ριτσώνας για να τους χαρίσετε χαρά και την αίσθηση ότι δεν είναι μόνα.


Ότι υπάρχει ένα δίκτυο φροντίδας και αλληλεγγύης που υποκαθιστά την ασφάλεια και τη ζεστασιά του οικείου περιβάλλοντος από το οποίο βρίσκονται τόσο μακριά. Φέρτε τις τσάντες στο σχολείο κι εμείς θα τις πάρουμε από κει. Μια τόσο απλή πράξη και προσφορά χαρίζει χαμόγελα και φωτίζει βλέμματα και πρόσωπα. Και ακουμπά σα χάδι στους ώμους των παιδιών μας, λίγο παραδίπλα από εκεί που κρεμούν την τσάντα που τους χαρίσατε.


Με εκτίμηση κι ευγνωμοσύνη η Συντονίστρια Εκπαίδευσης Προσφύγων Ριτσώνας Πέπη Παπαδημητρίου.


ΠΗΓΗ


Σχόλια