Υλικά
• 2½ πακέτα μπισκότα πτι μπερ
• 400 γραμ. πραλίνα φουντουκιού σε μπεν μαρί
• 150 γραμ. πραλίνα φουντουκιού
• 1 λίτρο φυτική κρέμα γάλακτος
• 2 κουτιά γάλα ζαχαρούχο
• γάλα για τα μπισκότα,
• σταγόνες σοκολάτας ή τρούφα
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων τα 400 γραμ. πραλίνα φουντουκιού μέχρι να γίνει ρευστή και μετά την αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγύ και έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά τα ζαχαρούχα γάλατα. | |
Κατόπιν προσθέτουμε τα 150 γραμ. πραλίνα, ανακατεύοντας να ενσωματωθεί και τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο. Στρώνουμε μπισκότα σε ένα ταψί, αφού τα βουτήξουμε σε γάλα και πάνω τους απλώνουμε την πραλίνα φουντουκιού. | |
Στρώνουμε μια δεύτερη σειρά μπισκότα και πάνω τους απλώνουμε την κρέμα γάλακτος. Τέλος προσθέτουμε σταγόνες σοκολάτας. Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο και μετά από έξι ώρες το κόβουμε και το απολαμβάνουμε. ΠΗΓΗ |
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου