Μπρασκοουρές τηγανητές Αναρτήθηκε από Δέσποινα Μπλάτζα την Οκτωβρίου 24, 2024 Λήψη συνδέσμου Facebook X Pinterest Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Άλλες εφαρμογές Μεζές χαρακτηριστικός των τσιπουράδικων είναι οι ουρές της πεσκανδρίτσας. Φθηνό ψαράκι που γίνεται μούρλια είτε ψητό στη σχάρα είτε τηγανητό. Τις ζητάμε καθαρισμένες από τον ψαρά, γιατί είναι δύσκολο το καθάρισμά τους.ΥλικάΜερίδες: 2-3 1/2 κιλό ουρές πεσκανδρίτσας, καθαρισμένες 150 γρ. αλεύρι για το τηγάνισμα ελαιόλαδο για το τηγάνισμα αλάτι φέτες κρεμμυδιού και λεμονιού για το σερβίρισμαΔιαδικασίαΓια να ετοιμάσουμε τις μπρασκοουρές τηγανητές πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τις ουρές.Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά τόσο ελαιόλαδο, ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους.UnmuteRemaining Time -0:00 FullscreenAdvertisementΠερνάμε τις ουρές από το αλεύρι, τις γυρνάμε και από τις δύο πλευρές και τινάζουμε να φύγει το περιττό.Τις τηγανίζουμε στο καυτό ελαιόλαδο (σε δύο ή τρεις δόσεις, ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού μας), μέχρι να χρυσίσουν εξωτερικά και να μείνει η σάρκα τους αφράτη και ζουμερή.Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, τις αλατίζουμε καλά και τις σερβίρουμε ζεστές με λεμόνι και με φετούλες ξερού κρεμμυδιού.ΠΗΓΗ Σχόλια
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου