Ένα όμορφο πρόσωπο, γεμάτο ζωντάνια, υγεία και χαρά, νομίζω, πως είναι ευσεβής πόθος πολλών-πολλών ανθρώπων.
Ας χαλαρώσουμε λοιπόν και ας ασχοληθούμε με το πρόσωπό μας.Και ας δούμε πως μπορούμε να το βοηθήσουμε να μένει λαμπερό,
σφριγηλό,
υγιές,
όμορφο,
χωρίς χαλάρωση.
Και αν ήδη έχει επέλθει κάποια χαλάρωση πως μπορούμε να την μειώσουμε;
Μέθοδοι και συμβουλές υπάρχουν πολλές, εμείς ας δοκιμάσουμε μία με πολύ απλά υλικά:
μήλο,
μέλι και αλεύρι βρώμης, πολύ-πολύ αποτελεσματική!
Και να ξέρετε φίλες και φίλοι μου ότι όλες οι κρέμες και οι μάσκες που κάνουμε με αγνά βότανα,
φρούτα,
λάδια και αιθέρια έλαια για να είναι αποτελεσματικές πρέπει να τις χρησιμοποιούμε τακτικά,
να ακολουθούμε μια σωστή διατροφή,
να μην αφήνουμε ένα πρόβλημα να μεγαλώσει και μετά να προσπαθούμε αγωνιωδώς – μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα – να το διορθώσουμε…
Λοιπόν το μήλο και η φλούδα του είναι από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά για το δέρμα μας.
Στην φλούδα του περιέχεται μια ουσία, η φλορετίνη, η οποία αναστέλλει την αποδόμηση του συνδετικού ιστού και προστατεύει από την φωτογήρανση.
Η δε κερσετίνη, άλλη μία ουσία που περιέχεται στο μήλο, είναι ένα ισχυρότατο αντιοξειδωτικό και προλαμβάνει τις βλάβες του δέρματος οι οποίες οφείλονται στην UV ακτινοβολία.
Γιατί τα γράφω αυτά;
Όχι βέβαια για να κουραζόμαστε, εγώ να γράφω περισσότερα και εσείς να διαβάζετε περισσότερα, αλλά για να συνειδητοποιήσουμε πόσο σημαντικά είναι τα βότανα, τα φρούτα και τα λαχανικά που υπάρχουν γύρω μας και πολλές φορές δεν τους δίνουμε σημασία.
Και τώρα στη μάσκα μας.
Σε ένα μπλέντερ πολτοποιούμαι ένα μήλο ολόκληρο-και την φλούδα-προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας μέλι και αλεύρι βρώμης, περίπου μία κουταλιά – ή λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα πόσο μεγάλο είναι το μήλο μας.
Εμείς εκείνο που θέλουμε είναι η πάστα που θα κάνουμε να είναι παχύρρευστη για να στέκεται στο πρόσωπο.
Την αφήνουμε για λίγα λεπτά να ηρεμήσει και την απλώνουμε σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό προσέχοντας πάντα την περιοχή των ματιών.
Ηρεμούμε για μισή ώρα.
Ξεπλένουμε με ένα σφουγγαράκι και χλιαρό νερό.
Αυτό ήταν.
Τόσο απλό και σίγουρα χωρίς αλλοιωμένα και οξειδωμένα υλικά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου