Χορτόσουπα Αποτοξίνωσης

 







Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 καρότα, κομμένα σε φέτες
  • 1 πράσο, κομμένο σε ροδέλες
  • 2 κλωνάρια σέλερι, κομμένα
  • 1 μικρή πατάτα, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1,5 λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι μπρόκολο, χωρισμένο σε μικρά μπουκετάκια
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
  • Χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο, το πράσο, το σέλερι και την πατάτα. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  4. Προσθέτουμε τον κουρκουμά, το τζίντζερ και το φύλλο δάφνης, και ανακατεύουμε καλά.
  5. Ρίχνουμε το νερό ή το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε τη σούπα να βρούμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε το μπρόκολο και το κολοκυθάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  7. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού.
  8. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.

Συμβουλές

  • Προσαρμογή Λαχανικών: Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι λαχανικά έχετε διαθέσιμα, όπως σπανάκι, λάχανο ή γλυκοπάτα.
  • Συντήρηση: Η σούπα μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για 3-4 ημέρες και ζεσταίνεται εύκολα.

Αυτή η σούπα είναι γεμάτη με βιταμίνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό. Καλή απόλαυση!

Αρθρογράφος

Δέσποινα Μπλάτζα


ΠΗΓΗ

Σχόλια