Υλικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 καρότα, κομμένα σε φέτες
- 1 πράσο, κομμένο σε ροδέλες
- 2 κλωνάρια σέλερι, κομμένα
- 1 μικρή πατάτα, κομμένη σε κυβάκια
- 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε κυβάκια
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1,5 λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι μπρόκολο, χωρισμένο σε μικρά μπουκετάκια
- Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
- Χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο, το πράσο, το σέλερι και την πατάτα. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τον κουρκουμά, το τζίντζερ και το φύλλο δάφνης, και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το νερό ή το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε τη σούπα να βρούμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
- Προσθέτουμε το μπρόκολο και το κολοκυθάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.
Συμβουλές
- Προσαρμογή Λαχανικών: Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι λαχανικά έχετε διαθέσιμα, όπως σπανάκι, λάχανο ή γλυκοπάτα.
- Συντήρηση: Η σούπα μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για 3-4 ημέρες και ζεσταίνεται εύκολα.
Αυτή η σούπα είναι γεμάτη με βιταμίνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό. Καλή απόλαυση!
Αρθρογράφος
Δέσποινα Μπλάτζα
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου